2009/04/01ean Eskandinabian eginiko ikerketa garrantzitsu batek, kafea hartzeko ohitura duten pertsonek Alzheimerra edukitzeko %65eko probabilitate gutxiago dutela adierazi zuen. Finlandian kokatutako Kuopio Unibertsitateko neurologoek aurrera eraman duten CAIDE ikerketaren arabera, kafea hartzeko ohitura duten kontsumitzaileek Alzheimerra izateko arrisku gutxiago dute, nerbio-sistema zentralarekin erlazionatuta dauden beste gaixotasun batzuez gain.
Ikertzaileek adierazi zutenez, kafe asko hartzen duten pertsonek (hiru eta bost kikara egunean) garuneko arazoak edukitzeko edota Alzheimerra edukitzeko %65eko aukera gutxiago dute. Kafeak, nerbio-sistema zentralari laguntzen dio eta adimen kontzentrazioan laguntzen du.
Ikerketa 1.409 pertsonengan egin zen. Pertsona hauek bataz-besteko 21 urte igaro zuten behaketan, kafeina neurologi sisteman eragiten zuela ondorioztatuz.
“Emaitzek gaixotasun honen prebentziorako ateak ireki ditzakete”, adierazi zuten ikertzaileek, garuneko tratatzeko itxaropenarekin.
Ikertzaileek adierazi zutenez, kafe asko hartzen duten pertsonek (hiru eta bost kikara egunean) garuneko arazoak edukitzeko edota Alzheimerra edukitzeko %65eko aukera gutxiago dute. Kafeak, nerbio-sistema zentralari laguntzen dio eta adimen kontzentrazioan laguntzen du.
Ikerketa 1.409 pertsonengan egin zen. Pertsona hauek bataz-besteko 21 urte igaro zuten behaketan, kafeina neurologi sisteman eragiten zuela ondorioztatuz.
“Emaitzek gaixotasun honen prebentziorako ateak ireki ditzakete”, adierazi zuten ikertzaileek, garuneko tratatzeko itxaropenarekin.
http://www.elsemanaldigital.com/articulos.asp?idarticulo=94847
Eskerrik asko! lagundu egiten du alzhimerari buruzko informazioa euskaraz ere aurkitzea.
ResponderEliminar